Pros, contres i què és millor?

Quan compareu la meditació guiada amb la no guiada, és possible que no sàpigues quina és la millor per a tu en funció de la teva etapa de meditació. Si actualment estàs curant d’un esdeveniment traumàtic, és millor treballar sol o seguir una guia? Potser acabeu de començar a meditar per ajudar-vos a millorar la vostra concentració, seria millor una meditació guiada o no guiada? O potser portes anys meditant i per fi necessites un repte més gran; què hi ha a les cartes per a tu? En aquest article, examinarem els avantatges i els contres de la meditació guiada i la meditació no guiada per ajudar-vos a trobar la millor opció per a la vostra situació i nivell d’experiència actuals.

Aplicació gratuïta de meditacióDeclutter The Mind és una aplicació que t’ensenyarà a meditar, t’ajudarà a adquirir l’hàbit d’una pràctica habitual i a ampliar la teva ment als ensenyaments de la consciència plena.

Pros de la meditació guiada

1. Fàcil de seguir

La meditació guiada és més fàcil de seguir. Quan esteu començant i necessiteu ajuda per saber on orientar els vostres pensaments, una guia us pot indicar el camí. Una guia us proporcionarà indicacions que us ajudaran a dirigir el vostre procés de pensament d’una manera saludable. Per exemple, en la meditació de bondat amorosa, se’t demanarà que mostris compassió per tu mateix, per un desconegut i per algú que t’hagi fet mal. Sense guia, la majoria de la gent no s’atreviria a mostrar compassió per algú que ha causat dolor emocional. Tanmateix, amb una guia, aquesta indicació us ajuda a anar més enllà de vosaltres mateixos per ser amable amb ells també. És un pas important però difícil. La guia també ajudarà a alleujar la tensió durant els moments difícils amb una veu tranquil·litzant o dient un pensament amable per facilitar el moment.

2. Més fàcil mantenir l’atenció

Els principiants sovint recorren a meditacions guiades perquè és més fàcil mantenir l’atenció. Normalment, la nostra ment comença a vagar durant la pràctica de la meditació després d’uns moments. Ens oblidem que estem meditant. La respiració d’algunes persones els relaxa fins i tot per dormir. Tanmateix, amb una veu que apareix cada pocs moments just abans que la ment vagi, torneu a centrar la vostra atenció a la pràctica de la meditació. Sense una guia o només música, és fàcil baixar per uns conills que aprofundeixen en la depressió o els estats d’ansietat, pertorbant la nostra tranquil·litat. Una meditació guiada us ajudarà a concentrar-vos amb facilitat, sense que hàgiu de preocupar-vos per les interrupcions.

meditació guiada vs no guiada

3. Les veus us poden ajudar a relaxar-vos

Si tens un atac de pànic o estàs passant per una situació estressant, escoltar una veu calmant pot ajudar a alleujar la teva ansietat. La música sola pot sentir-se cursi o distreure. Però quan escoltes la veu calmant d’un guia, els teus nervis comencen a relaxar-se. Ens sentim reprimits, sovint confiem en els altres socialment per calmar-nos. Escoltar la veu d’algú ens guia a través dels nostres pensaments ens pot ajudar a alleujar les nostres preocupacions. En cas contrari, sense guiar-nos, podem recórrer als nostres propis pensaments negatius, que criden fort. El nostre crític interior mai no ha estat amable amb nosaltres. Per tant, sintonitzar una veu ens pot ajudar a relaxar-nos més fàcilment.

4. La música pot ser una distracció

Quan es compara la meditació guiada amb la no guiada, sovint es diu que la música distraeix per a una pràctica de meditació. Algunes cançons sonen místiques i woo-woo. Trobar una aplicació de meditació amb música que et relaxi sense distraccions és molt difícil de trobar. La majoria de les marques reprodueixen el mateix tipus de música, i sovint no la gaudeix la gent. Escoltar una guia sense música de vegades es pot convertir en una experiència més il·luminadora. El so del silenci us pot permetre centrar-vos en la vostra respiració amb una sensació de pau interior i serenor.

5. Bo per a principiants

La meditació guiada sol ser l’opció preferida per als principiants. Els que comencen una pràctica de meditació per primera vegada sovint volen saber que ho estan fent bé. Saber si rascar-se o no la picor o notar-la, com apropar-se als pensaments i on guiar la seva ment es destaquen en meditacions guiades. Aquells que busquen practicar la meditació per primera vegada es troben normalment en una cruïlla de camins. És possible que un terapeuta o un amic us hagin recomanat la meditació a causa d’una situació difícil que heu trobat. Si sou nou a la meditació, que algú us guiï durant el procés us ajudarà a obtenir els beneficis de la meditació.

6. Pot proporcionar reflexió

Quan mireu la meditació guiada versus la meditació no guiada, la meditació guiada us pot guiar a través dels estats de reflexió. En la meditació de bondat amorosa, notareu més indicacions per guiar el vostre pensament i el vostre cor en una direcció específica. Podràs reflexionar sobre situacions que et poden resultar difícils. Tanmateix, amb una guia, podreu reflexionar sobre les coses amb un cert suport emocional. No et deixaràs sol amb la teva ment i et desviaràs en la direcció equivocada. Una guia t’ajuda a moure’t pel riu dels pensaments per arribar al teu destí amb seguretat.

meditació no guiada

7. Millor per a situacions difícils

Quan es comparen la meditació guiada amb la no guiada, les meditacions guiades són millors per a situacions difícils. Per exemple, una persona amb TEPT probablement no li agradaria estar sola amb els seus pensaments. Sovint, després d’un esdeveniment traumàtic, el nostre cervell reprodueix records, pensaments i activitats repetint-se, intentant buscar nous patrons per determinar si hi ha una sortida. Aleshores, amb una guia, tindreu indicacions que us ajudaran a navegar per aquests pensaments desafiants, perquè no us sentiu atrapat al cap. Aquells que se senten ansiosos poden utilitzar la meditació guiada per relaxar-los i alleujar la tensió del seu cos. Poden fer meditacions d’exploració corporal per trobar la font de tensió en els seus cossos per ajudar a eliminar-la.

8. Hi ha molt per triar

Podeu trobar diverses meditacions guiades en línia. Per exemple, podeu escoltar meditacions guiades a l’aplicació Declutter The Mind. Trobaràs meditacions per a diferents emocions, com ara la ira, activitats com menjar amb consciència i caminar amb consciència, i tipus de meditació populars, com ara la meditació de consciència.

9. Acostumen a ser curts i dolços

La diferència clau entre les meditacions guiades i les no guiades sol ser la durada de temps. Una meditació guiada sol durar menys d’una hora. Trobareu meditacions tan curtes com de cinc minuts fins a 10 minuts, després de 20, 30 i després d’una hora. Tanmateix, les meditacions no guiades poden ser molt més llargues, de vegades fins i tot dies. Si voleu integrar la meditació a la vostra rutina matinal, una meditació ràpida de deu minuts pot ser tot el que necessiteu per començar el dia bé. O, si necessiteu ajuda per adormir-vos més ràpidament, una meditació breu del son us pot ajudar a dormir ràpidament.

meditació guiada

10. Més fàcil d’adherir-s’hi

Les meditacions guiades són més fàcils d’atendre a causa de la curta durada que són, la facilitat de seguir-les i l’accessibilitat que són per als principiants. Seure sol amb els teus pensaments sense guia pot ser un repte per a la gent. Algunes persones poden experimentar una aversió a les meditacions no guiades perquè els seus pensaments vaguen massa. Tanmateix, amb una guia, podeu calmar la ment per ajudar-vos a gestionar els pensaments que rumien. És més probable que us atengueu a alguna cosa quan vegeu que us funciona i us ajuda a gestionar millor els vostres pensaments.

Meditació guiada Cons

1. Escoltar-ne només un s’avorreix

Una estafa de meditació guiada és que si escolteu el mateix cada dia, probablement us avorreu. Barrejar les teves meditacions guiades t’ajudarà a mantenir la teva pràctica de meditació fresca. Podeu trobar una nova meditació diària a l’aplicació Declutter The Mind per ajudar-vos a experimentar la meditació des d’una nova lent cada dia.

2. Pot trigar temps a trobar la veu adequada

Trobar una veu calmant i relaxant pot ser un repte. Sovint, les aplicacions de meditació tenen massa veus que fan que sigui encara més difícil trobar la que més t’ajudi. Algunes guies s’esforcen massa per semblar meditatiu perquè et distregui. Altres pronuncien paraules d’una manera que canvia el vostre focus. De vegades, la gent parla massa fort de sobte i et sorprens enmig de la pràctica. Trobar la persona adequada per alleujar la vostra ansietat, augmentar la vostra compassió i ajudar-vos a concentrar-vos no és una tasca fàcil. Per tant, és probable que vulgueu provar diverses guies abans d’escollir-ne una.

3. És possible que els senyals de veu no es sincronitzin amb la teva respiració

En comparar la meditació guiada amb la no guiada, una meditació no guiada es fa al vostre ritme amb la vostra pròpia respiració. De vegades, els senyals de veu no s’alineen amb la vostra freqüència respiratòria. Els meditadors novells tenen més probabilitats de respirar profundament, mentre que els meditadors més experimentats fan servir la respiració superficial. En última instància, trobar una guia les pistes que s’alinein amb el vostre patró de respiració és útil.

meditació mindfulness

Pros de la meditació no guiada

1. Et permet aprofundir en la teva pràctica

La pràctica de meditació més profunda que pots tenir és no guiada. Sovint, les persones assistiran a retirs de meditació durant un cap de setmana o, de vegades, fins a una setmana. Durant aquest temps, et quedes sol amb els teus pensaments, sense guia. Aquest és un dels tipus de meditació més difícils. Et desafia a aprofundir en la teva pràctica. Sovint la gent tindrà un moment de claredat o epifania durant aquesta pràctica. No obstant això, no poden escriure sobre això ni parlar de l’experiència. Així, fent-ho encara més difícil. Tanmateix, un professional de la meditació no guiada és que probablement gaudireu de l’èxtasi de trobar la vostra epifania.

2. Pots prendre el temps que necessitis

Quan es comparen la meditació guiada amb la no guiada, les meditacions no guiades no tenen límit de temps. Podeu utilitzar un temporitzador per ajudar-vos a mantenir la vostra atenció si la perdeu. O podeu meditar durant el temps que sentiu la necessitat. És possible que sàpigues de manera natural quan és el moment d’acabar la teva pràctica de meditació i ho fes en conseqüència. Seguir la línia de temps d’una altra persona pot ser que no sigui el millor per a la vostra situació actual, fent que una meditació no guiada sigui una bona opció per a vosaltres.

3. Tu dirigeixes la direcció

Els meditadors experimentats saben com guiar els seus pensaments. Tenen una profunda comprensió que no sou els vostres pensaments. No s’enganxen al seu pensament. Així, tenir control en la direcció de la seva pràctica de meditació els permet obtenir els beneficis científics de la meditació.

pràctica de meditació

Meditació no guiada Cons

1. Potser t’adormis amb la música

Una meditació no guiada que utilitza música o només el silenci pot fer que t’adormis. Quan una persona practica la meditació de la respiració, el seu cos es relaxa de manera natural. Sense un guia que cridi la seva atenció o fins i tot un bip que els avisi perquè es tornin a enfocar, poden calmar-se per dormir. Sovint, les persones que mediten ajagudes s’adormen durant la pràctica. La combinació de respirar i estirar-se et fa més susceptible a adormir-te. Si el vostre objectiu és ajudar-vos a adormir-vos a la nit, això pot ser útil. Tanmateix, si l’objectiu és calmar la ment i concentrar-se, pot ser que no sigui el que necessiteu.

2. És possible que triguis més a prendre consciència

Quan els vostres pensaments comencen a divagar, com ho fan naturalment, és possible que trigueu més a tornar al moment present. És fàcil perdre’s en els teus pensaments quan medites sense guia. Quan es comparen la meditació guiada amb la no guiada, els que tenen dificultats per gestionar els seus pensaments i controlar les seves emocions poden tenir més dificultats amb les meditacions no guiades. En última instància, tenir l’autocontrol per portar la vostra consciència al moment present serà fonamental quan practiqueu la meditació no guiada.

3. Bucle de retroalimentació feble

Una guia us pot oferir comentaris amb força facilitat. Poder parlar amb un professor de meditació després de la classe, fer una pregunta en un vídeo de meditació o utilitzar les indicacions d’una guia com a font de comentaris pot ser útil quan seguiu una meditació guiada. Quan no estàs guiat, és més difícil que algú et digui: “Ei, la teva ment divaga, torna al present” o “si sents una picor, està bé rascar-te’l”. Obtenir comentaris, sobretot com a principiant, us pot ajudar a preparar-vos per gaudir de la meditació al llarg del camí.

meditació guiada vs meditació no guiada

Meditació guiada i no guiada: quina és millor per a tu?

En comparar la meditació guiada amb la no guiada, la millor pràctica variarà en funció de la vostra situació. Un principiant, un pacient de teràpia o algú que lluiti amb la salut mental pot preferir meditacions guiades per impulsar-los, ajudar-los a concentrar-se i alleujar la seva ansietat. Un meditador experimentat i de llarga durada pot preferir meditacions no guiades, retirs silenciosos i altres reptes per aprofundir en la seva pràctica de meditació. Si esteu interessats a provar meditacions guiades i no guiades, podeu consultar l’aplicació Declutter The Mind.


#Pros #contres #què #és #millor

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like