No encaixo: 15 avantatges de ser diferent el 2022

De petit, vas reconèixer a l’instant que no encaixaves. Fer amics era difícil i sovint passaves l’estona sol, tot i que no ho volies. A mesura que vas créixer, vas començar a adonar-te que et destaques com la lluna plena brillant a l’hora més fosca, però en el fons t’agradaria barrejar-ho per poder ser acceptat pels altres per una vegada a la teva vida. Ser diferent és difícil. Però això no vol dir que no hi hagi cap avantatge per destacar. Tot i que sempre és meravellós tenir un grup d’amics i aliats de suport, tenir una personalitat diferent et fa especial, meravellós i m’atreveixo a dir memorable. En aquest article, compartirem els avantatges de ser diferent perquè comencis a ser propietari de qui ets realment.

Aplicació gratuïta de meditacióDeclutter The Mind és una aplicació que t’ensenyarà a meditar, t’ajudarà a adquirir l’hàbit d’una pràctica habitual i a ampliar la teva ment als ensenyaments de la consciència plena.

15 avantatges de ser diferent quan no encaixes

1. Pots construir un llegat

Les persones més notables de la història són diferents. Van fer una cosa extraordinària que ningú més va fer mai. Des de defensar els drets humans o celebrar la seva raresa interior, les persones que mai oblides tenen alguna cosa que les diferencia. Si tota la teva vida es passa al món, fent el que fan els altres, ningú es recordarà de tu. Tanmateix, si feu alguna cosa diferent constantment, destacaràs. Tant si publiqueu vídeos únics a les xarxes socials com si teniu un aspecte únic que us separa de la multitud, podeu crear-vos un llegat per no ser diferent. Per fer-se famosos, moltes persones sovint intenten fer-se diferents per ajudar-los a ser coneguts. No cal que pensis ni esforçes tant per fer-ho, perquè tens el que tenen tots els altres: un avantatge únic.

sent diferent

2. Pots oferir una perspectiva única

De vegades, les persones destaquen per la seva raça, ètnia, orientació sexual, habilitat o algun altre factor. És especialment difícil quan el que et fa diferent no és la norma o socialment acceptable. Tanmateix, independentment del que et faci únic, pots oferir una perspectiva única que es pot compartir amb els altres. Un vegà pot compartir la seva perspectiva sobre els drets dels animals. Algú que lluita amb la salut mental pot oferir empatia quan un altre lluita amb un moment difícil. Una persona que va créixer en un entorn més dur pot compartir la seva història de superar obstacles. Ser diferent significa simplement que saps alguna cosa que pot ajudar a altres persones a aprendre. Utilitzeu les vostres experiències per educar, ajudar i animar la gent.

3. La gent encara t’estimarà

Ser diferent pot fer que sigui més difícil trobar “la nostra gent”. Pot ser que us sigui més difícil fer amics, portar-vos bé amb els companys de feina o dir el correcte en el moment adequat. Tot i que probablement és la part més difícil de ser diferent, no és un carreró sense sortida. Les persones que destaquen poden ser més propenses a polaritzar la gent, però hi ha tants amants i partidaris com odiants. Només has de trobar la teva gent. Els que destaquen poden portar-se bé amb persones que tenen interessos, aniversaris, carreres o estils de vida similars. Un cop descobriu quin és el grup al qual pertanyeu, començareu a buscar persones que tinguin aquesta cosa en comú. Trobaràs consol en saber que no estàs sol, mentre et sents acceptat pel teu grup. Pots encaixar, encara no has trobat el teu grup.

únic

4. Destaques entre la multitud

En un món d’igualtat, ser diferent significa que realment destaques. De vegades, ser un muret sembla ser més còmode, o el que anhelem en secret. Però quan t’adones que has nascut per destacar, t’adones que pots recolzar-te en això. Destacar entre una multitud et permet aconseguir més a la vida. Com pots aconseguir la feina dels teus somnis? Destacant-se d’altres sol·licitants. Què es necessita per ser famós? Un angle únic. Com pots fer-te viral? Fent alguna cosa diferent. Si tens aquest cervell i una personalitat únics i extraordinaris que et fan pensar, mirar i actuar d’una altra manera, és hora de recolzar-te en això. Mai saps on acabaràs només per ser diferent.

5. Ets honest i autèntic

Un dels avantatges de ser diferent és que ets fidel a tu mateix. Quan les persones no accepten la seva singularitat, es tornen inautèntiques o deshonestes sobre qui són. Fins i tot poden amagar la seva veritable identitat i jo. Tanmateix, acceptar el fet que ets una persona única et permet convertir-te en una persona honesta i autèntica. I per ser sincer, potser per això hi ha una certa resistència d’altres persones. Si us trobeu tenint odiants, pot ser simplement perquè menyspreen que pugueu ser el vostre veritable jo mentre encara senten la necessitat d’amagar aquest aspecte de si mateixos.

Les persones que amaguen el seu veritable jo solen odiar les persones que mostren el seu veritable jo perquè és una versió d’ells mateixos que volen ser però que encara no estan preparats per ser-ho. Però sigueu fidel al vostre jo autèntic i ajudeu a donar confiança a la gent a mesura que surten més de les seves closques.

toca el teu propi tambor

6. Coneixes els límits

Les persones que creuen que “no encaixo” no saben fins on arriben els límits de la seva personalitat. Sovint intenten mantenir-se al seu carril, barrejar-se i fer com fan altres persones. No saben fins on pot arribar la seva personalitat. Per exemple, si voleu posar-vos a prova o fins a quin punt podeu arribar, podeu empènyer-vos a fer activitats que normalment no faries. És possible que comencis a prendre accions més arriscades. Una persona pot fer paracaigudisme tot i dir-se que té por a les altures. La persona podria completar l’activitat i dir-se a si mateixa: “ja saps, realment odiava aquesta activitat”. Però almenys ara saben que no és per a ells. Superar els límits t’ajuda a esbrinar què t’agrada i què no. Està totalment bé adonar-se que t’has de posar límits si alguna cosa no et surt.

7. Ets valent

En un món ple de persones crítiques, ràpids per esquinçar la gent amb un únic comentari, ser diferent automàticament significa que ets valent. Tot i que a nosaltres també ens agradaria viure en un món on ser valents i ser diferents no van de la mà, la realitat és que avui ho fan. Destacar, posar-se allà fora i ser jutjat per ser una mica peculiar no és una tasca fàcil. Tanmateix, la vostra valentia fa que la gent cregui que podrien fer el mateix. Així que no et facis enrere. Per a cada persona que escriu un comentari dolent o et critica, hi ha una persona que et mira i pensa: “Avui seré jo mateix”.

persona única

8. Pots parlar diversos idiomes

Tot i que aquest no és una garantia per a tothom, sovint les persones que pensen que “no encaixo” poden parlar diversos idiomes. Quan pensem en persones “normals” sovint pensem en persones que miren, parlen i actuen com nosaltres. Si vius a Corea del Sud, les persones que parlen i semblen coreà són “normals”. Els que viuen als Estats Units pensen que la gent que parla anglès és “normal”. Tanmateix, tenim un planeta amb una població de gairebé vuit mil milions de persones. Per tant, si sou diferent, probablement parleu diversos idiomes. És possible que parleu l’idioma de la vostra terra natal mentre us trobeu en un país on aquest idioma no és la norma. Algunes persones diferents han viatjat molt creixent, de manera que de vegades poden parlar fins a cinc idiomes.

9. No ets unidimensional

En el mar de la igualtat, la gent sovint espera que la gent encaixi en una caixa. Si teniu aquesta característica, també teniu aquestes altres quinze. Malauradament, és difícil trencar amb els prejudicis i els estereotips. Tanmateix, ser diferent significa que no ets unidimensional. Podríeu ser un trekkie, treballar com a venedor, que toca el violí i li encanta ballar música índia i espanyola. No cal que marqueu totes les caselles del que fa o li agrada a una persona “normal” només perquè us agrada una cosa. Com qualsevol cosa que vulguis. Si la teva personalitat és una barreja de coses diferents, simplement vol dir que et vas donar permís per provar més coses per entendre’t millor.

no encaixo

10. Pots defensar-te per tu mateix

En lloc de dir-te: “No encaixo. Què em passa?” és hora d’adonar-te que t’estàs defensant cada vegada que celebres ser diferent. Mostrar la vostra singularitat vol dir que valoreu qui sou i que no ho amagareu més. Celebra el fet que estàs viu i t’han donat l’oportunitat de ser la teva pròpia persona. Ser tu mateix és una manera senzilla de defensar-te cada dia sense haver de fer res addicional. No deixis que la gent enfosqui la teva brillantor, no ets un inútil, ets una joia.

11. Vius la vida als teus propis termes

Ser diferent significa que vius la vida segons els teus propis termes. Per descomptat, continues estimant i donant suport a altres persones quan sigui necessari. Però tu toques el teu propi tambor. No cal fingir que encaixa per sentir pau interior. La vida consisteix a mostrar la teva singularitat amb el món. La gent mereix conèixer-te. Portes al món un element que la gent no ha vist ni experimentat abans. Deixa que la gent escolti les teves paraules, històries i idees. Podríeu portar la gent al següent nivell amb la vostra singularitat. No us doblegueu per fer la vida més fàcil als altres, sinó molt més difícil per a vosaltres mateixos. Segueix sent tu mateix, tocant el teu propi tambor i vivint en els teus termes. Saps el valor que aportes a la taula. No canvieu tret que sigui una decisió que preneu per al vostre propi creixement.

sent diferent

12. Pots tenir un gran èxit

Un dels avantatges de ser diferent és que pots convertir-te en un gran èxit. Portar alguna cosa únic a la taula és el que ajuda a les persones i les empreses a prosperar. Tenir un element únic diferent significa que et destaques. I els que destaquen tenen èxit. Si tens un gran talent en alguna cosa o tens un aspecte únic, hi ha una manera de promocionar-te per tenir èxit. Independentment del que et fa diferent, pots utilitzar-lo per catapultar-te a alts nivells d’èxit. Podríeu convertir-vos en un autor més venut, un influent famós o una supermodel per tenir característiques diferents. Així que abraça la teva singularitat i utilitza’ls per al teu avantatge competitiu.

13. Pots aportar empatia

Ser diferent en general significa que ho vas tenir més difícil a la vida. Desmarcar-se de la norma pot fer que l’escola, la feina i la vida en general siguin molt més difícils. Tanmateix, hi ha un benefici que surt d’aquesta dificultat i és l’empatia. És probable que pugueu oferir un millor suport a aquells que lluiten amb dolor emocional. Has estat allà, al fons, i has après a sortir-ne. Aquestes històries i experiències t’han donat forma perquè puguis ajudar els altres en el camí. Utilitzeu els vostres triomfs i dificultats per ajudar a treure la gent dels seus períodes foscos. Aixeca la gent que ha estat abatuda.

proporcionar empatia

14. Ets interessant

Automàticament ets una persona interessant només per ser diferent. Si no encaixes, és perquè tens un angle únic amb tu mateix que et fa destacar. Tenir converses amb tu sempre és una experiència inesperada perquè la gent mai sap què sortirà de la teva boca. Pot ser una experiència il·luminadora aprendre de tu, escoltar les teves experiències i créixer a partir de les teves històries. Així que parla i parla perquè els altres puguin aprendre de les teves idees salvatges.

15. Pots manejar l’estrès

No hi ha res més estressant que una situació social quan ets diferent. L’ansietat social pot ser especialment dura. Quan no t’ajustes als rols de la societat, la gent sovint intentarà que t’agradi més. Això pot afegir molt d’estrès per a vostè. Et preguntes per què la gent no et pot acceptar tal com ets. No obstant això, a mesura que la vida avança, vas millorant per gestionar l’estrès de les situacions socials sense haver de reduir qui ets. Tot i que encara podeu experimentar estrès (tots ho fem), sou millor manejant-lo perquè teniu molta experiència a l’hora d’enfrontar-vos a la roca de la configuració social. Utilitzeu aquesta experiència per ajudar les persones que passen per situacions estressants.

handle stress

Conclusió

Si t’has passat tota la vida pensant “no encaixo”, alegra’t de saber que hi ha molts beneficis de ser diferent que et permeten millorar l’empatia, t’ajudaran a tenir èxit i t’ofereixen tot un ventall d’aspectes meravellosos. com fer-te més valent, més fort i més honest que la norma. D’acord, així que destaques una mica, genial. El món necessita que mostris aquesta autenticitat perquè la gent també pugui sortir de la seva closca. En un món de milers de milions de persones, ets un únic, i això és el millor que pot passar mai. No puc esperar per escoltar la teva història.


#encaixo #avantatges #ser #diferent

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like