Com mantenir-se positiu (quan hi ha caos al teu voltant)

Quan les coses van malament, la gent ens diu que siguem positius. No obstant això, mantenir-se positiu en moments difícils no és una cosa que tots podem fer. De vegades, la vida ens molesta, fent pràcticament impossible veure el bo en aquest moment. Si estàs passant per un moment difícil, saps que està bé si et sents frustrat, aclaparat, trist o indefens. Tanmateix, mirar el món des d’una lent optimista tot reconeixent la dificultat de la situació us pot ajudar a buscar solucions en lloc de fixar-vos en el problema. Pot ajudar-te a escapar de la teva pròpia impotència i avançar per superar els obstacles. En aquest article, compartirem com mantenir-se positiu quan les coses no van bé.

Com mantenir-se positiu (quan hi ha caos al teu voltant)

1. Medita per prendre consciència del teu pensament

És impossible mantenir-se positiu si no ets conscient dels teus pensaments. Quan tenim pensaments rumiants, sovint estem pensant ràpidament en totes les coses dolentes. Si no us trobeu en aquest estat i penseu: “d’acord, aquests pensaments no em serveixen ni m’ajuden a sortir d’aquesta situació”, és fàcil quedar-se atrapat en aquest cicle de pensament. De vegades, ens encanta pensar en els pitjors escenaris. Ens fa sentir bé. Per què? Perquè ens permet saber què esperar. Ens dóna les nostres pors més grans perquè puguem preparar-nos mentalment per a això. Tanmateix, sovint, la vida no us ofereix el pitjor dels casos. I si ho fa, el teu cervell agafa el control entrant en un mode de supervivència de lluita, vol o congelació. Així, quan mediteu, capteu els vostres pensaments des del principi per passar al següent pas. Pots veure vídeos de meditació per ajudar-te a ser més conscient del teu pensament.

meditar sobre els pensaments

2. Substitueix els pensaments negatius per positius

Després de meditar i reconèixer els teus pensaments, pots fer un treball intern per substituir els pensaments negatius per altres de feliços. En teràpia, moltes persones amb trastorns del pensament poden superar el pensament negatiu capturant el seu pensament negatiu en acció i substituint-lo per una visió més positiva. Per exemple, en lloc de pensar: “No sóc prou bo per resoldre aquest problema”, podeu pensar: “He resolt problemes difícils pel meu compte moltes vegades abans, i també me’n sortiré”.

3. Continua sent amable

La manera més fàcil de mantenir-se positiu en situacions difícils és ser amable. Quan toquem fons, ens és tan fàcil obsessionar-nos amb la nostra situació com ningú més té problemes. Acabem allunyant la gent parlant massa del nostre problema. En canvi, desafia’t a fer un acte de bondat cada dia. Quan veus quant estàs ajudant els altres, et recorda quanta bona vida t’ofereix. És fàcil mantenir-se positiu quan contribueixes a aquest bé. Les vostres bones accions i bondat poden tenir un efecte dominós per millorar la vostra situació. Quan actues positivament, rebràs l’amor i l’ajuda que necessites. Potser no rebeu ajuda de la gent que espereu, però la vida us donarà bondat i pau interior en la vostra direcció.

ser amable

4. Expressar agraïment pel bé

Crear una llista d’agraïment de totes les coses i persones per les quals estàs agraït a la teva vida és una bona manera de mantenir-te positiu. És fàcil trobar coses positives quan mireu el got mig ple en lloc de mig buit. Però, saber que estàs agraït per moltes coses et recorda que encara tens moltes coses bones a la teva vida. Quan ens centrem en el negatiu, no podem veure totes les coses bones que tenim. Tanmateix, quan ens centrem en el positiu, sabem qui ens pot ajudar i quines habilitats podem utilitzar per sortir de la nostra situació desordenada. Saber com mantenir-se positiu no sempre és fàcil, així que escriure coses per les quals estàs agraït és un bon començament per canviar el teu pensament. Però, per descomptat, tenir una actitud de gratitud pot marcar la diferència en el nostre esperit mental. Amb tants beneficis de la gratitud, està clar que l’agraïment i mantenir-se positiu en moments difícils van de la mà.

5. Recorda que la vida és cíclica

Tot a la vida és temporal. Els dies dolents es converteixen en dies bons. Els bons esdeveniments tenen conseqüències desastroses. Un mal esdeveniment t’ensenya una lliçó valuosa. La vida és un flux i reflux de bé i de dolent que flueixen i surten l’un de l’altre. Tampoc hi ha res inherentment bo o inherentment dolent. Però això també pot ser una bona cosa. Vol dir que els moments dolents són tan temporals com els bons. Tot i que tocar fons mai és una experiència divertida, tornar a pujar fa que tot tingui sentit. Aprens com ets de resilient davant moments difícils. Si necessites saber com mantenir-te positiu, el recordatori que el bo tornarà a la teva vida és tot el que necessites saber. Res no és dolent per sempre. Els bons moments sempre són a pocs moments.

fons de roca

6. Mireu el vostre sistema de suport

La millor manera de mantenir-se positiu és recórrer a un sistema de suport positiu. Tingueu en compte que no qualsevol persona pot donar suport a la vostra situació. Algunes persones no poden relacionar-se amb la vostra situació, així que no s’adonen de la dificultat que la teniu. Altres t’enllumenaran perquè el teu patiment els costa imaginar-se en els seus estats feliços. Per tant, el vostre sistema de suport s’ha de pensar amb cura. És possible que trobeu un terapeuta que hagi ajudat les persones en la vostra situació. Un amic que hagi passat per un esdeveniment similar pot donar suport al vostre dolor emocional perquè entén bé les dificultats. Pot ser fàcil recórrer a persones positives si estan prou fonamentades en la realitat perquè no sembli una positivitat superficial. Sempre podeu trobar un aliat de suport que us ajudi a superar la vostra situació per ajudar-vos a aprendre a mantenir-se positiu en una situació difícil.

7. Recorda a tu mateix que no ets una víctima, només un humà

Quan la vida et colpeja fort, és important recordar que no ets una víctima; només ets un humà. Ser humà vol dir que de vegades hauràs de superar l’adversitat, enfrontar-te a moments dolents i passar per l’infern. En lloc de cantar la cançó, “Com m’ha pogut passar això?” Reformula el teu pensament per entendre que tots els humans d’aquest planeta s’enfronten a períodes dolents. Moltes persones experimenten esdeveniments traumàtics al llarg de la seva vida si viuen prou. Interaccionar amb altres humans significa que de vegades la gent t’insultarà, et farà mal físicament o farà coses que funcionen en tu contra. Així és com actuen els humans no evolucionats. Tanmateix, això no és exclusiu per a vostè. Desenvolupeu empatia versus simpatia sabent que un cop s’ha acabat el vostre pegat difícil, és hora d’ajudar la gent a passar per les seves dificultats perquè saps com és el dolor.

mantenir una actitud positiva

8. Cuida’t

Si necessites ser positiu quan hi ha caos al teu voltant, has de cuidar-te. Quan les persones cauen en depressió, deixen de cuidar-se. Una cosa tan senzilla com dutxar-se i rentar-se els cabells us pot ajudar a superar la sensació de torre. Menjar menys aliments còmodes i aliments més densos en nutrients us pot donar més energia. Fer exercici o moure el cos durant tot el dia pot omplir-te d’endorfines que et fan sentir tan bé. Sortir per obtenir una mica d’aquesta vitamina D del sol també pot ser útil per al vostre esperit. Algunes persones fins i tot fan tècniques de fixació a terra com la jardineria o caminar descalços per l’herba per ajudar-los a elevar l’ànim. Pots fer tantes petites coses per cuidar-te que t’ajuden a mantenir-te positiu quan les coses no funcionen com ho havies previst.

9. Apropa’t a les solucions en lloc dels problemes

Quan algú diu “sigues optimista”, sovint pensem que vol dir ser feliç de manera irreal quan les coses no van bé. Però això no és el que significa. La diferència entre optimisme i pessimisme és com es veu una situació. Pots reconèixer que una situació és una mica dolenta tot i sent optimista. Els que pateixen pessimisme són més propensos a estar indefensos en la seva situació. Això vol dir que quan s’enfronten a un problema, és menys probable que pensin en solucions i que el problema creixi. Tanmateix, quan penses amb optimisme, et concentres a trobar solucions al problema en lloc d’obsessionar-te amb el problema. Com més penses en un problema, més t’enganxes perquè tot el que veus són més. Però quan canvies el teu cervell per pensar en solucions, comences a trobar maneres de sortir de la teva situació que mai abans no t’havies adonat. Així, quan us mantingueu positius, és més probable que sortiu de la vostra situació centrant-vos en les solucions en lloc de recórrer a la impotència.

focus on solutions

10. No deixis que els problemes dels altres es converteixin en teus

Quan hi hagi caos al teu voltant, no deixis que els problemes dels altres es converteixin en teus. No us confongueu amb quin problema heu de tractar i amb què s’enfronta una altra persona. Quedar-se atrapat en el drama familiar d’una altra persona no et serveix. La manera més fàcil de mantenir-se positiu és allunyar-se dels reptes i dificultats d’altres persones. Encara podeu donar suport moral sense perdre el son. Cadascú té els seus propis reptes a la vida. Centra’t a resoldre el teu. Quan no tinguis problemes, no busques problemes per resoldre. En canvi, gaudeix del moment. Pots ser un bon amic sense assumir les càrregues dels altres.

11. Centra’t en el present

En el moment present, tens el control. No es pot canviar el passat, ni es pot predir el futur. L’únic moment que pots donar forma és el que estàs vivint ara mateix. Si actualment estàs en un fosc fosc, pregunta’t: “Què puc fer avui per millorar el demà?” Demà potser encara no serà el teu millor dia perquè res canvia tan ràpid. Tanmateix, utilitzant el moment present, podeu canviar la vostra situació, de manera que en podreu sortir lentament. Ser amable, centrar-se en les solucions, treballar per millorar el teu procés de pensament i veure un terapeuta són tot el que pots fer per aprendre i créixer en aquest moment perquè el teu futur millori. En el moment present, estàs segur. En aquest àmbit de la seguretat, hauríeu de centrar-vos en l’optimisme per ajudar-vos. En lloc de preocupar-te pel futur o quedar-te atrapat en el passat, sigues positiu en el moment present.

com mantenir-se positiu

12. Mira els fets en comptes de les creences

Quan la vida s’enfonsa al teu voltant, és fàcil perdre’s en creences. Podem creure que estem en perill. O que passarà alguna cosa terrible. O moltes altres coses. Tanmateix, si ens centrem a mirar els fets, podem sortir de la nostra situació. O almenys fora del nostre cap. Els fets apunten a la realitat del que està passant. Recordeu que el nostre cervell està cablejat per mantenir-nos amb vida. Així, naturalment, qualsevol perill o amenaça percebut s’activarà a la nostra ment, fent-nos por del futur. L’ansietat i el cervell estan interconnectats. Tanmateix, ens anem més fonamentats en la realitat mirant els fets en lloc de les creences. També ens tornem més clars i prenem millors decisions per la nostra seguretat i els nostres interessos.

13. No deixis que les idees dels altres es converteixin en teves

És molt comú que algú faci un comentari sobre tu que et queda atrapat al cap durant dècades. Alguna vegada has fet una comprovació de pensament per determinar la font dels teus pensaments més comuns? De qui venen els teus pitjors pensaments? Una persona de confiança, com un pare, un professor, un mentor, un cap, un metge o algú en una posició respectada, t’ha dit alguna cosa que t’ha fet sentir malament amb tu mateix? Per mantenir-se positiu, tot el que heu de fer és eliminar els pensaments d’altres persones de la vostra ment. Tens més context per a la teva vida per saber que ets una bona persona. Per tant, no confongueu les paraules d’una altra persona amb el que penseu de vosaltres mateixos.

tot el que tenim són paraules

Conclusió

Saber com mantenir-se positiu en moments difícils és una part important de la vida. La teva positivitat no ha de ser ni autèntica ni sincera. Entendre que la vida és cíclica, mirar els fets d’una situació, construir un sistema de suport sòlid i mirar totes les coses per les quals estem agraïts, és un bon recordatori que fins i tot en els nostres pitjors dies, la vida encara està plena de moltes coses. coses bones. Per tant, mantenir-se positiu pot convertir un pessimista indefens en el seu propi heroi, ja que l’optimisme evita la impotència. Està bé admetre que potser t’estàs passant una estona trista ara mateix, però mantenir-te positiu és el que fa que els dies dolents siguin més suportables. Ets prou fort per pujar des del fons de la roca. Per tant, manteniu la barbeta aixecada i recordeu que aquest dolor és temporal.


#mantenirse #positiu #quan #caos #teu #voltant

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like