Com deixar d’obsessionar-se amb algú

Obsessionar-se amb algú és comú, sobretot quan et fan mal. És fàcil quedar atrapat en fantasies de venjança, esperant que aquesta persona obtingui el que “es mereix”. Però per molt que t’obsessionis amb algú, això no fa que el dolor desaparegui. No pots controlar com se senten o reaccionen les altres persones davant una situació. Intentar que sentin el vostre dolor igual és pràcticament impossible. Tingues en compte que tu també has fet mal a la gent. És possible que la gent també estigui obsessionada amb tu. En definitiva, això és un signe de pensament tòxic. Així que en aquest article, intentarem ajudar-te a aprendre a deixar d’obsessionar-te amb algú, perquè puguis seguir endavant i deixar-ho anar per sempre.

Com deixar d’obsessionar-se amb algú

1. Centra’t en tu mateix

En lloc d’obsessionar-se amb algú, centra’t en tu mateix. Sovint, quan estem enfadats amb un ex o algú que ens ha causat tant de dolor, deixem d’invertir en nosaltres mateixos. La nostra ment es converteix en una altra persona, cosa que no ens serveix per res. Així doncs, aneu al gimnàs, feu una dieta equilibrada, aneu a teràpia, divertiu-vos i gaudiu de la bona vida. La vida no es tracta de dolor i patiment. No cal que us tortureu per l’error d’una altra persona o fins i tot pel vostre propi error. Permeteu-vos curar. Trobar un bon sistema de suport, perquè puguis fer el treball interior que has de fer serà vital. Deixa de colpejar-te; aquí ningú és perfecte. Tots ens desordenam de tant en tant. Quan us centreu a millorar-vos, us doneu l’oportunitat de fer una diferència al món que tingui un impacte positiu. Però quan t’obsessiones amb una altra persona, aportes més odi i dolor al món. I això fa que tot el que estàs passant sigui més difícil perquè ja no pots veure el bo al teu voltant.

com deixar d'obsessionar-se amb algú

2. Passa més temps amb els amics

La manera més fàcil de deixar d’obsessionar-se amb algú és passar més temps amb els amics o la família. Les persones que més estimes, que t’estimen, t’ajudaran a recordar totes les coses bones que has d’oferir en aquesta vida. Trobar un bon amic que t’estimi i et doni suport és tot el que necessites per deixar de pensar en una altra persona. Sovint, és quan estem sols a la nit que la nostra ment comença a tenir crisis existencials. Tanmateix, si passeu els vostres dies divertint-vos amb persones que us importeu, la vostra ment ho pensa mentre descanseu el cap a la nit. Per tant, en lloc de fer els mateixos pensaments negatius sobre una persona i tornar-se boig, és important distreure’s amb bons amics, bons hàbits i aficions.

3. Accepta el que és

Per molt molestos que estiguem, no podem fer res per canviar el passat. No pots fer que el teu ex et tracti millor. Si un company de feina et maltracta, no pots canviar el seu comportament o actitud cap a tu. Pots reproduir els últims moments un milió de vegades a la teva ment intentant trobar nous patrons o errors que hagis comès. Tanmateix, la vostra experiència sempre serà només la vostra perspectiva i no la de ningú més. Mai sabràs tota la història del que va passar. Deixeu d’intentar unir-ho tot. No continueu preguntant: “Què em passa?” En canvi, centra’t en aquest proper capítol de la teva vida. Cal deixar anar els errors i començar també a deixar anar el passat. Accepta que s’ha acabat una relació. Accepta que algú t’ha fet mal. I entén que tu també acabaràs amb les relacions i faràs mal a les persones al llarg de la teva vida. És la naturalesa humana.

com deixar d'obsessionar-se amb algú

4. Deixa que el karma funcioni sense tu

Sovint, quan algú ens fa mal, la nostra ment de seguida pensa en la venjança. Algunes persones tindran fantasies de venjança per destruir la vida d’una altra persona. Però el que la gent no s’adona és que les teves accions també tindran conseqüències per a tu. El temps mostra que el karma s’executa per si mateix. No cal que siguis el karma d’una altra persona. No cal que siguis venjat cap a una altra persona en absolut. Per tant, si algú t’enganya, algun dia li passarà alguna cosa que fa tant mal com enganyar-te. Mai és 1:1. Tanmateix, la realitat és que a la vida tots passem per bons i mals moments. Tocaràs fons diverses vegades a la teva vida. I també ho faran les persones que et van fer mal.

5. Busqueu ajuda professional

Per deixar d’obsessionar-se amb algú, de vegades cal buscar ajuda professional. És normal estar molest amb algú després que et rebutgi o s’elimini de la teva vida. Tanmateix, concentrar-se en això pot provocar un comportament obsessiu. Recordeu que una sola persona no defineix el vostre valor. Per exemple, pot ser que una persona no t’agradi mentre que una altra creu que ets la persona més extraordinària del món. Cada persona valora coses diferents. Així que no avalueu la vostra autoestima en funció de l’opinió d’una altra persona sobre vosaltres. Obsessionar-se amb una persona com si fos l’única persona al món la qual l’opinió importa no és saludable. Trobeu un terapeuta que us recordi què us fa genial, us ajudarà a recuperar la vostra confiança i us ensenyi a fer front als pensaments rumiants que us fan obsessionar amb algú.

ajuda professional

6. Evita repetir les seves paraules al teu cap

De vegades, ens obsessionem amb algú perquè alguna cosa que van dir alguna vegada va entrar a la nostra ment. Sense saber-ho, repetirem aquesta línia per a nosaltres durant dècades, oblidant completament la font original de la frase. Repetim la línia per a nosaltres mateixos fins que esdevingui part de la nostra identitat i història de vida. La gent ens escolta descriure’ns a partir d’aquesta línia que algú ens va dir fa anys. És un desastre. És normal que les paraules d’algú ens facin mal. Però no deixis que s’enfonsi a la teva ment durant els propers anys. Recorda que tu també has dit coses doloroses als altres en el calor del moment. No cal que interioritzem alguna cosa odiosa sobre nosaltres mateixos, fins i tot si pensem que alguns aspectes són certs. Una frase d’odi no ha de convertir-se en la teva identitat. La gent canvia i creix constantment. Creixeu a partir d’això també.

7. Recorda el teu valor

Què t’imagines quan penses en quin tipus de persona vols ser? T’imagines com una persona petita, intrigante i venjativa atrapada en l’amargor i que es nega a trobar la pau interior i la felicitat a la teva vida? O t’imagines invertint en el teu creixement personal, avançant com un campió i convertint-te en una versió de tu mateix tan fantàstica que la gent s’adoni del que s’ha perdut? Tu determines el teu valor. I pots triar quina direcció prendre la teva vida en qualsevol moment. Obsessionar-se amb algú és una manera de viure de classe baixa. De veritat creus que algú que ho està aixafant a la vida està obsessionat amb algú? No. Estan massa ocupats vivint les seves millors vides. Et mereixes el mateix. Així que recupera’t d’aquest contratemps. Estàs destinat a la grandesa. No pretenguis que un cop menor és una catàstrofe.

destinada a la grandesa

8. Medita

La meditació guiada us pot ser útil per gestionar els vostres sentiments d’obsessió. Obsessionar-se amb algú s’apodera de la teva ment. La meditació t’ajuda a mirar els teus pensaments per veure quin tipus de pensament estàs fent, però a un nivell més conscient. Si prens consciència dels tipus de pensaments obsessius que tens, pots treballar per resoldre els teus problemes. La teva ment convertirà els teus pensaments en realitat. Això tampoc és una cosa woo-woo. Si passes més temps obsessionant-te amb una altra persona en lloc d’invertir en tu mateix, de què creus que passarà? La vida es basa en l’experiència del que en fas. No vius per a altres persones; vius per tu mateix. Tracta la teva ment amablement deixant anar el dolor que algú t’ha causat. Els vostres pensaments haurien de centrar-vos en la vostra millora en lloc de l’odi d’una altra persona. Podeu veure vídeos de meditació per començar.

9. Perdoneu-los

Una de les millors maneres de deixar d’obsessionar-se amb algú és perdonar-lo. Ara, això no vol dir que hagis de convidar-los i passar l’estona amb ells com si no hagués passat res. Ni tan sols cal dir-los que els perdoneu. Això pot ser simplement un registre de perdó mental que feu al vostre cap. Podríeu pensar per a vosaltres mateixos: “Et perdono i ara ho deixaré anar”. És normal que, durant mesos o anys, algú digui alguna cosa que et recordi a ells o alguna cosa que va dir. És possible que sentiu un moment d’ira o ràbia, fins i tot. Encara ets humà, després de tot. Tanmateix, perdonar-se és donar-vos tranquil·litat perquè pugueu passar a la següent fase de la vostra vida.

10. Bloqueja’ls si has de fer-ho

Hi ha alguna cosa a dir sobre “fora de la vista, fora de la ment”. De vegades, aconseguir un descans net d’algú és el que t’ajuda a avançar. Bloquejar algú que et va fer mal a les xarxes socials és una bona manera de tancar aquest capítol i la relació perquè puguis avançar. La gent sempre et diu que no cremis ponts amb la gent. Tanmateix, poques vegades voleu reparar una relació amb algú que va causar danys. No hauries de voler això de totes maneres. Així que, en lloc d’estar enganxat a un fil d’esperança, obsessionar-se amb algú i veure com es desenvolupen tots els aspectes de la seva vida sense tu, trenca la relació. Bloqueja, elimina i segueix endavant. No cal saber si estan contents o no. No cal rebre actualitzacions d’estat de la seva vida. Comparar-te amb ells no t’ajuda de cap manera. No hi ha vencedors ni perdedors a la vida. Passaràs dies dolents, i ells també. La vida llança boles corbes a tothom quan menys t’ho esperes.

bloquejar les xarxes socials

11. Esbrineu el punt de dolor

Si vols esbrinar com deixar d’obsessionar-te amb algú, has d’arribar a l’arrel del dolor. Sembla fàcil, però sovint la nostra ment fa blocs mentals per evitar que vegem per què alguna cosa ens fa tant mal. Per exemple, si algú t’ha enganyat, és fàcil pensar que el dolor prové de l’acció d’enganyar la persona. No obstant això, va molt més enllà d’això. Per exemple, si teníeu problemes de confiança des de la infància, l’acte d’enganyar podria desencadenar aquest punt de dolor.

Un altre exemple és que si us acomiaden d’una feina, pot provocar sensacions de ser rebutjat o de marginat quan eres gran. Però, per descomptat, sempre hi ha un esdeveniment o una emoció que es veu magnificada pel dolor que algú ens causa. Mai és només un acte sol. Així que si voleu deixar d’obsessionar-vos amb algú, obteniu la causa principal del dolor. En lloc d’això, treballeu amb un terapeuta per resoldre el problema original abans de passar a l’esdeveniment recent.

12. Recorda que és la naturalesa humana

Tot i que no és saludable obsessionar-se amb algú, de vegades és la naturalesa humana sentir-se així. És normal sentir-nos enfadats i ferits pel menyspreu que ens fa una altra persona. És normal que de tant en tant ens obsessionem amb una altra persona que ens va causar dolor emocional. Tanmateix, és clau recordar que milers de milions de persones són en aquest planeta. Coneixeràs tantes persones que et faran riure, t’inspiraran i et faran mal. Sempre hi ha algú millor que la persona que et va causar dolor. Les noves oportunitats es presentaran quan et presentis. Per tant, no us deixeu atrapar massa en la vostra obsessió. Trobaràs algú que t’estimi per tu.

amics rient

13. Invertir en aficions

L’última manera de deixar d’obsessionar-se amb algú és invertint en aficions. Fes activitats que ajudin a silenciar els teus pensaments, a mantenir-te ocupat i a desafiar-te d’alguna manera. Pots aprendre a tocar un instrument i desafiar-te a pujar diversos nivells. Invertir en activitats a l’aire lliure, com ara el ràfting, la bicicleta de muntanya, el paracaigudisme o altres activitats de recerca d’emocions, pot ajudar a despertar l’aventurer que hi ha en tu. Llegir llibres de meditació abans d’anar a dormir és una bona manera d’adormir-se més ràpidament mentre penses en alguna cosa positiva abans d’adormir-te. Omplir una feina addicional a temps parcial o fer una feina lateral pot ajudar-vos a omplir el vostre temps lliure alhora que us ajudarà a guanyar més ingressos. Omple el teu temps amb aficions perquè puguis deixar d’obsessionar-te amb les persones que et fan mal.

Conclusió

Tot i que és normal obsessionar-se amb algú que ens ha fet mal, en última instància, l’obsessió no és saludable i s’ha de gestionar. La teràpia, les aficions, les relacions positives i la ruptura d’una relació amb la persona tòxica poden ser útils per a la vostra curació. Deixa anar el passat i el dolor. Per passar al següent capítol, centra’t a millorar-te per continuar creixent i atraient nous amics, amants i llocs de treball. No deixis que les paraules d’una altra persona es repeteixin a la teva ment. Tu importes i ets valuós. No facis la teva vida sobre algú altre; tornar a viure per tu mateix.


#deixar #dobsessionarse #amb #algú

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like