Com deixar de procrastinar d’una vegada per totes el 2022

Els darrers anys han estat tot sobre la cultura del pressa. I va ser divertit al principi, però després d’un temps, tots ens vam cremar. Ara, en comptes de tenir ganes de treballar, estem esgotats. Qui vol estar connectat amb el seu cap les 24 hores del dia? No jo. I probablement tu tampoc. I així la procrastinació va en augment. Després de tot, quan no tens ganes de treballar, què més fas? Retardar-ho. Potser necessiteu una mica de descans, o potser us adoneu que la carrera o el camí educatiu que esteu no és realment per a vosaltres. No et preocupis. En aquest article, aprendràs a deixar de procrastinar (mentre t’assegures que estàs vivint una vida equilibrada).

Com deixar de procrastinar

1. Fes coses que t’agradin

Normalment, quan procrastines és perquè estàs fent alguna cosa que no t’agrada. És com la bandera vermella de la vida. Ding ding ding. No us agrada fer aquesta activitat, així que deixem-la per més tard. És cert que no sempre pots fer les coses que t’agrada. No obstant això, teniu molt de control sobre l’elecció de què centrar-vos. Per exemple, podeu triar una carrera professional que us resulti divertida. O podeu fer que la vostra feina sigui més divertida treballant amb persones que us agradin o escoltant música mentre la feu. Si estàs estudiant per a un examen a l’escola, pots triar entre les optatives que tries per al proper semestre. Per tant, podeu aprendre més sobre temes que us interessen de debò. A casa, si no teniu ganes de netejar un embolic, podeu beure una copa i escoltar música alegre per fer que el procés de neteja sigui més relaxat. .

com deixar de procrastinar

2. Fes que les coses avorrides siguin més divertides

Combinar coses que no t’agraden amb coses que t’agraden pot ajudar a que les coses avorrides siguin més divertides. Per exemple, si estàs estudiant per a un examen però t’està costant concentrar-te perquè el tema t’avorreix, pots escriure cançons sobre el tema en qüestió. Pots canviar la lletra d’una cançó per fer-la sobre el que estàs aprenent. Vull dir, a qui no li agrada la música? Però això no és l’únic que pots fer. Pots estudiar amb persones apassionades pel tema i demanar-los que t’ensenyin per ajudar-los a estudiar. De vegades, escoltar una altra persona explicar alguna cosa ajuda a que les coses ressonin millor. I amb més gent al voltant, podria permetre descansos mentals més naturals. Una altra manera de deixar de procrastinar és mirant vídeos de YouTube sobre el tema que esteu aprenent. Veure una persona entusiasta amb moltes opinions compartint la seva experiència sobre un tema pot ser més agradable que llegir.

3. Comenceu primer amb els aspectes fàcils

Si continueu procrastinant la vostra càrrega de treball, considereu començar primer pels aspectes fàcils. Hi ha dos tipus de persones, però: les que comencen amb la tasca més difícil i les que comencen amb la més fàcil. Si estàs procrastinant, començar amb alguna cosa difícil no t’impulsarà. Per tant, comença pel més fàcil. Quin petit pas podeu fer per deixar de procrastinar. Quin és el primer pas de la vostra llista de pendents que encara té grans recompenses? Si hi ha alguna cosa a la vostra llista que us donarà una victòria ràpida, feu-ho. D’aquesta manera, podeu tallar-lo i fer-hi un bon progrés.

4. Reconeix que estàs procrastinant

Sovint, els que procrastinen es diuen mandrós o així es descriuen. La mandra i la procrastinació no són el mateix. La procrastinació és un bloqueig mental que la gent s’imposa perquè té por de fracassar o semblar estúpid. També és un bloqueig que la gent es posa a si mateix quan alguna cosa sembla un arrossegament directe. Tenir munts de feina o exàmens per estudiar no és divertit. Saps què és divertit? Apagant el cervell i mirant Netflix. Quan el teu cervell està encès les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, de vegades només cal apagar-lo. És difícil estar-hi tot el temps. Per tant, reconeix de què és realment aquesta procrastinació. Està cremat? Avorrit? O hi ha massa pressió per tenir èxit? A continuació, centreu-vos en resoldre aquest problema. Amb l’esgotament, afegiu més temps per a la diversió i els descansos. Si és avorrit, afegeix elements que et permetin fer-ho més agradable com la música. Si et sents aclaparat i tens pressió per tenir èxit, fes una ruta diferent, com ara vídeos de YouTube per aprendre en lloc dels llibres de text.

no procrastinis

5. Menja, fes exercici i posa’t un cafè

Sempre que tinguis ganes de procrastinar, fes les coses que estan causant la procrastinació. Per exemple, si us sentiu inquiet i voleu fer exercici abans de treballar, feu-ho. En canvi, acabem treballant mentre ens sentim inquiets, així que acabem aconseguint menys. Si necessiteu menjar perquè l’estómac alimenta el vostre cervell abans d’una sessió d’estudi, menja. No cal que et premis amb menjar. En cas contrari, només us distreu pensant-hi en comptes de prioritzar el vostre estudi. A més, no tinguis por de servir-te una tassa de cafè abans de començar a estudiar o treballar, t’ajudarà a concentrar-te millor. Molts treballadors necessiten cafè al seu costat mentre treballen per ser productius. Per tant, podeu deixar de procrastinar, només escoltant el vostre cos per eliminar les distraccions per quan sigui el moment de concentrar-vos.

6. Fer alguna cosa és millor que res

Una cosa que cal recordar per ajudar-vos a esbrinar com deixar de procrastinar és fer alguna cosa, qualsevol cosa. És millor fer alguna cosa que res. Si feu malabars amb diverses tasques, trieu-ne una per treballar-hi primer. No cal asseure’s i examinar quina tasca s’ha de prioritzar. De vegades, és millor treballar primer en allò que voleu treballar que en allò que temeu primer. Acabaràs més coses acabant les tasques de la teva llista de tasques pendents. Finalment, s’arriba a les tasques que són més difícils o tedioses de fer. Per tant, no t’ho pensis massa. Només avança en el que sigui a la teva llista. Pots fer servir Google Keep per crear llistes de tasques pendents, de manera que puguis veure el progrés que fas mentre tacheu les coses.

7. Establiu un temporitzador

Mentre treballeu per esbrinar com deixar de procrastinar, penseu a utilitzar un temporitzador. Tenir blocs on poder divertir-se farà que la feina i els estudis siguin més suportables. Fins i tot podeu configurar un temporitzador d’inici. Podríeu dir-vos: “D’acord, durant la propera hora, jugaré a videojocs. Aleshores, quan s’apagui el temporitzador, començaré la meva primera tasca”. De vegades, les persones necessiten preparar-se mentalment per treballar. No és tan fàcil, com despertar-se i sentir-se angoixat per treballar. Per tant, un temporitzador o un horari que us permeti relaxar-vos una mica en el vostre dia pot ser el millor per a vosaltres. Fins i tot podeu configurar un temporitzador per al temps de relaxació. Per exemple, podríeu dir: “D’acord, estudiaré una hora i després relaxaré durant trenta minuts”.

8. Fes pauses

Per tant, tal com hem insinuat casualment algunes vegades en aquest article sobre com deixar de procrastinar, fer pauses és una part clau per vèncer la procrastinació. Sovint, quan pensem en treballar o estudiar, la nostra ment pensa en tot el temps que perdrem la diversió i l’oci. Vull dir, vuit hores al dia per dedicar-se a la feina, cinc dies a la setmana és una mica massa, sobretot quan ets autònom. Però trobar la motivació per treballar requerirà un enfocament més equilibrat. Si tot el que fas és treballar durant llargs períodes de temps, quan finalment aconsegueixis un descans, no voldràs que s’acabi. La vida és tot equilibri. No cal un excés de treball o una cultura de pressa. Pots tenir èxit sense treballar dur set dies a la setmana. La vida està pensada per passar-la vivint, no treballant. Per tant, feu pauses per gaudir de la vida. Fes passejades conscients, cuina un àpat deliciós, passa temps amb els amics o juga a jocs de taula amb la família. Sempre hi ha temps per desconnectar amb la feina i l’escola i tornar a connectar amb la gent.

9. Utilitza una eina anti-distracció

Les eines i el programari contra les distraccions us poden ajudar a deixar de procrastinar. Per exemple, l’aplicació Freedom bloqueja els llocs de xarxes socials, les aplicacions i els llocs amb els quals estàs obsessionat, com ara els llocs web d’esports. Fins i tot podeu bloquejar tot Internet si us distreu massa. Si hi ha una tasca en la qual cal centrar-se sense cap distracció, hi ha una eina per bloquejar les distraccions. Tot i que és possible que no vulgueu bloquejar tots els llocs web, especialment si el vostre treball requereix una mica d’investigació o ús d’Internet, podeu optar per bloquejar els llocs que acostumeu a comprovar. Sovint, la gent consulta els mateixos llocs web diverses vegades de vegades sense pensar. Per tant, bloqueja els llocs que et distreuen, perquè puguis deixar de procrastinar i posar-te a treballar.

10. Trobeu un bon entorn per treballar

Pot ser difícil trobar el millor lloc per concentrar-se o treballar. Cadascú té una preferència diferent sobre quin entorn li funciona millor. Tanmateix, no es tracta només del millor entorn, també es tracta de no fer un ús excessiu d’aquest entorn. És fàcil posar-se inquiet al mateix lloc. Canviar el vostre entorn de treball per obtenir un petit impuls d’energia pot ajudar moltíssim. Per exemple, potser la vostra oficina a casa serà un bon lloc per treballar, la majoria de les vegades. Però de tant en tant, proveu de treballar al sofà o a la taula de la cuina o fins i tot en una altra habitació amb un escriptori. D’aquesta manera, no comences a tenir por del teu espai de treball. Podeu barrejar entorns per mantenir-vos motivats i deixar de procrastinar.

com deixar de procrastinar

11. Dividiu les vostres tasques en trossos

A mesura que apreneu a deixar de procrastinar, proveu de dividir les vostres tasques en blocs o grups diferents. Per exemple, a Google Keep, podeu crear diverses llistes de tasques pendents. Si sou un autònom amb diversos clients, podeu crear una llista de tasques per a cada client. Després d’haver vist totes les teves tasques visualment, pots començar a treballar en una tasca alhora. Podeu agrupar les tasques per facilitat d’esforç, per client o per tarifa de pagament. Sigui el que us motivi, divideix la teva llista de tasques pendents en grups que et facin il·lusió treballar-hi.

12. Treballa durant les hores punta

Ningú se sent motivat per treballar o estudiar al mateix temps que tots els altres. Tot i que de 9 a 5 acostuma a ser l’estructura que ens han assignat, això no vol dir que sigui el millor moment per treballar. Algunes persones poden tenir menys probabilitats de procrastinar a la nit, mentre que altres prefereixen el matí. A moltes persones els agrada relaxar-se en els seus dies, mentre que a altres els agrada acabar-ho tot d’hora per poder tenir més temps lliure al vespre. Com estructureu el vostre dia depèn de vosaltres. Sovint, les persones que més posterguen, són les que no tenen una rutina sòlida, com els estudiants i els autònoms. Per tant, en comptes d’intentar viure segons l’estructura d’una altra persona, establiu les hores que us funcionin millor si podeu fer això.

13. Escoltar música de focus

Sempre que necessiteu abaixar el cap i concentrar-vos en la tasca que teniu entre mans, penseu a reproduir una mica de música de focus. Pots escoltar una llista de reproducció de Deep Focus Music les 24 hores del dia a YouTube. O reprodueix Time de Hans Zimmer en repetició a Spotify. També podeu escoltar música suau de piano si busqueu alguna cosa que no us desenfoca. Aquest tipus de música es barreja amb el fons perquè puguis estudiar o treballar durant un període de temps més llarg. Si busqueu alguna cosa una mica més zen, la música de meditació us pot ajudar a concentrar-vos millor perquè pugueu deixar de procrastinar. Eviteu escoltar música que us faci somnolent o sigui massa optimista perquè no us distregui. La bona música us pot ajudar a entrar en un estat de flux per poder concentrar-vos durant períodes més llargs.

Conclusió

Podeu aprendre a deixar de procrastinar d’una vegada per totes. Si escolteu música per centrar-vos, feu servir eines anti-distraccions, creeu llistes de tasques pendents i treballeu primer en tasques fàcils, o utilitzeu una combinació diferent de suggeriments d’aquest article, podeu centrar-vos millor per poder seguir la tasca que vulgueu alhora que augmentar el teu nivell d’energia per voler treballar en primer lloc. La vida és tot equilibri. Fes les coses que t’agraden, però barreja-ho de tant en tant fent pauses o canviant la teva ubicació. Viu per jugar, riure i gaudir de les companyies de la gent. La feina forma part de la vida, però no ho hauria d’ocupar tot. Si portes una vida equilibrada, pots deixar de procrastinar definitivament.


#deixar #procrastinar #duna #vegada #totes

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like