13 raons per estimar estar viu

Vas créixer veient els teus pares treballar dur, sacrificant tot el que tenien només per mantenir un sostre sobre el teu cap. I a mesura que vas començar a fer-te gran, vas començar a fer gran part del mateix. Vas aconseguir la teva primera feina quan era adolescent, vas estudiar molt i vas intentar viure una vida exitosa. Però llavors vas començar a adonar-te que la vida es va convertir en tot treball i no en joc. Vau començar a sentir-vos més deprimit i els problemes de salut mental com l’ansietat i l’esgotament van augmentar. En aquest article, us recordarem: no us prenguis la vida massa seriosament. Aprofundim en tots els motius pels quals la vida no hauria de ser tan dura.

Aplicació gratuïta de meditacióDeclutter The Mind és una aplicació que t’ensenyarà a meditar, t’ajudarà a adquirir l’hàbit d’una pràctica habitual i a ampliar la teva ment als ensenyaments de la consciència plena.

No et prenguis la vida massa seriosament: 13 raons

1. És una oportunitat única a la vida

T’adones de la sort que tens d’estar viu ara mateix? Segur que ara mateix hi ha vuit mil milions de persones vives. Però t’has plantejat mai quants bilions de persones van morir abans de néixer? O el rar que és que de tots els companys de vida amb els quals podrien haver acabat els teus pares, s’acabin entre ells i t’hagin fet. Com et pots prendre la vida tan seriosament quan és l’oportunitat més rara que t’han donat mai. Passes tant de temps preocupant-te pel futur, les factures i la feina que et perds totes les experiències que et fan somriure. Preneu això com el vostre signe de l’univers per deixar anar i divertir-vos avui. Fes alguna cosa que et faci feliç. Menja el teu menjar preferit. Balla a la cuina. Passa temps amb els teus amics i familiars més propers. No us preneu la vida massa seriosament, només preneu-vos una estona per gaudir-la.

no et prenguis la vida massa seriosament

2. La vellesa no està garantida

Faré un descans quan tingui fills. Quan em retiri, finalment tindré l’oportunitat de relaxar-me. Un dia quan sigui gran per fi seré feliç. Sona familiar? Tot i que m’encanta l’optimisme de creure que viuràs fins al 101, la realitat és que la majoria de nosaltres no arribem tan lluny. Els accidents estranys, les malalties terminals i els defectes cardíacs no detectats ens poden treure d’aquest món de manera instantània sense pensar-ho dues vegades. No només pots morir de cop quan menys t’ho esperes, també ho poden fer les persones que més estimes. No hi ha ordre a la vida on la persona més gran mor després. De vegades, la persona més jove mor després. Altres vegades, la persona més sana mor de manera inesperada. No et prenguis la vida massa seriosament. Estima aquests moments mentre els tens.

3. Treballar per viure, no viure per treballar

No fa gaire, tots vam viure l’era de l’enrenou on els ponents motivacionals deien a tothom que treballés més que els altres i dormís menys. I després la feina es va anar a distància i tothom es va cremar per l’excés de treball. Tots vam aprendre de la manera difícil que, tot i que la feina ens pot distreure dels nostres moments difícils, la realitat és que la feina no és gaire divertida. No has nascut per treballar. Vas néixer per viure. Tot i que potser no pugueu escapar de la vida sense treballar una mica, no cal que sigui una part de la vostra vida. Tenir interessos i aficions fora de la teva feina t’ajuda a continuar vivint la teva vida al màxim. Si poguessis trobar una feina de quatre dies a la setmana o crear la teva pròpia feina, tindreu més flexibilitat per gaudir més de la vida.

treballant dur

4. Pots fer gairebé qualsevol cosa

És tan fàcil prendre’s la vida massa seriosament, els nostres objectius de vegades ens treuen el millor. Però recorda, pots fer gairebé qualsevol cosa a la vida (sempre que sigui legal). Fins i tot podríeu fer coses que la gent encara no sap, com ara crear un nou invent. Fer el “impossible” també és una possibilitat. La gent trenca els límits i s’empeny tot el temps. Quan una persona ho fa, tots els altres s’adonen que també ho poden fer. Podríeu saltar d’un avió (i sobreviure-hi) i podríeu pujar a les muntanyes més altes (i sobreviure-hi també). Aquest planeta no és perfecte, ni molt menys, però encara et permet fer un nombre il·limitat de coses. Aprofiteu el vostre temps per explorar nous països, provar nous aliments i desafiar-vos a més altures.

5. Tothom toca fons

La gent sol dir als altres “no et prenguis la vida massa seriosament” quan toquen fons. Mentre estàs al fons, és fàcil pensar que no et recuperaràs mai. Potser creureu falsament que així serà la resta de la vostra vida a partir d’ara. Però aquest no és el cas. La gent és resistent, sobretot tu. Sense dies dolents, fracassos èpics i grans desastres a la vida, les coses es tornarien avorrides. Ens posaríem complaents. És difícil ser feliç cada dia si mai experimentes tristesa o dolor. Tanmateix, quan la vida ens enderroca, fem sortir el nostre lluitador interior. Ens tornem a construir. I sortim més forts que mai. Quan finalment surt el sol després de la tempesta, somriem. Perquè sabem que el dolor és temporal i que podem superar les adversitats.

fons de roca

6. La feina no hauria de ser el que temis

Amb l’esperit de no prendre’s les coses massa seriosament, intenta no odiar tant els dilluns. Els dilluns al matí no són el que li passa al món. El que li passa al món és que tries treballar més que qualsevol altra cosa. El que més hauries de témer a la vida és no dedicar temps als teus amics i familiars. No tens tant de temps amb tothom. La vida esborrarà algunes d’aquestes persones massa ràpidament, sense donar-te l’oportunitat d’acomiadar-te. Vull desafiar-te a fer alguna cosa. Vull que facis una festa d’aquí a unes setmanes. Convida diversos amics i familiars. Podríeu fer-ne un berenar o demanar menjar per a tothom. Assegureu-vos que hi hagi un pastís deliciós. I vull que escriviu en una targeta o en un bonic full de paper tots els motius pels quals valoreu una persona concreta a la vostra vida. A continuació, feu això per a cada persona convidada a la vostra festa amb la seva pròpia targeta. A la festa, llegeix-lo en veu alta a cada persona present i entrega a cada persona la seva targeta. Aprofiteu el vostre temps per compartir el vostre agraïment cap a aquells que més estimeu.

7. Només pots controlar tant

No estàs al seient del conductor. Sé que vols ser-ho. Però no ho ets. Pots controlar el que dius i com reacciones. I això és tot. La gent té ment pròpia. A més, tothom comet diversos errors al dia. Així que mai saps quan tu o algú que estimes estàs en el receptor d’aquest error. Només pots controlar-te. I fins i tot això té límits. Aprèn a deixar anar les coses i desenvolupa una acceptació del que és. La vida no s’ha de prendre massa seriosament. Apropa’t d’allò que està sota el teu control, posa a prova els límits del que pots fer i gaudeix de la vida.

raons per no prendre's la vida massa seriosament

8. El teu estat d’ànim pot canviar així

Sense la meditació guiada que reguli les nostres emocions, és comú que els estats d’ànim canviïn ràpidament amb un lleuger desencadenant. La manca d’autocontrol quan es tracta de les nostres emocions sovint sorgeix de pensaments rumiants que ens porten a tangents sense cap caixa de ressonància. Però un estat d’ànim que canvia ràpidament demostra que també tens cert control sobre això. Si t’entrenes per ser més conscient, podràs experimentar la felicitat. Molta gent es perd en els seus pensaments, però canviant els pensaments negatius amb pensaments feliços, pots millorar-te per desenvolupar pensaments positius. Quan la gent diu que no us prenguis la vida massa seriosament, la persona a qui li diuen és normalment pessimista. L’optimisme es pot entrenar i ensenyar. La teva visió de la vida no és fixa, pots aprendre a ser més optimista.

9. Estar relaxat és més divertit

Alguna vegada has estat al costat d’algú que es pren la vida massa seriosament? En una escala de l’1 al 10, què divertits són? Normalment zero, oi? Les persones que estan tenses o que diuen ser un “perfeccionista” solen xuclar la diversió de la vida. No pots programar diversió o hiperorganitzar tots els detalls de la teva vida. La vida et passarà de qualsevol manera. Cap quantitat de rigidesa us donarà el resultat que voleu. Hi ha milers de milions d’altres jugadors al joc de la vida que hi estan amb tu. No cal que et tornis passiu a la vida. Però tenir una certa flexibilitat a la teva vida et permetrà gaudir-ne més. Permet contratemps, obstacles i contratemps. L’aventura comença quan t’allunyes una mica del camí.

no et prenguis la vida massa seriosament

10. Un dia moriràs

No et prenguis la vida massa seriosament perquè no hi sobreviuràs. Agraeix cada moment que tinguis tal com arriba. Celebra noves relacions, moments, aventures i fites. Però no et defineixis per cap d’aquestes coses. Tot canvia amb el temps: inclòs tu. No esperis fins a la jubilació per viure la vida, és possible que aleshores no estiguis viu. Tot el que tens és aquest moment present on estàs viu per fer coses. Així que, ara mateix, digues a la teva família i amics que els estimes. Fes un passeig conscient per la natura. Sent el sol, la pluja, el vent o la neu a la teva pell. Balla com si estiguessis en una competició de dansa cursi. Celebra la teva vida avui perquè demà potser no hi serà per a tu.

11. Mai seràs perfecte

Quan algú diu que no us preneu la vida massa seriosament, sol ser per a un perfeccionista. Tot i que esforçar-se per ser millor és un tret admirable, això no és exactament el que pretén el perfeccionisme. L’alegria de la vida ve de la imperfecció. Bromes inesperades, conèixer gent nova que és el teu contrari, el fracàs que t’acosta a l’èxit, la vida està plena de sorpreses. Si la vida fos perfecta, no la gaudiria. Com pots derivar el significat d’una cosa que sempre és meravellosa. La bellesa de la vida és que hi ha un equilibri entre l’extraordinari i el francament horrible. Al Japó, les ceràmiques trencades es fixen amb or. Les teves imperfeccions són les que et fan especial. Així que no t’esforces per aconseguir el moment perfecte en què totes les estrelles s’alineen. Trobeu l’emoció en els petits moments, contratemps i errors que us fan adonar que heu anat pel bon camí durant tot el temps.

puntuació perfecta

12. Els petits moments són més grans que els grans

La vida està plena de grans i petits moments. Els grans moments mai són tan bons com volem que siguin encara que els planifiquem de més. Des d’abandonar-se el dia del teu aniversari fins als dies de pluja del casament, els grans moments solen ser decepcionants. Però els petits moments passen cada dia. Quan el vostre cònjuge entra per la porta després d’haver estat fora durant unes hores, com li doneu la benvinguda? És un entusiasta “YAY! ETS A CASA” o és un “finalment” descontent. Quan esteu netejant la vostra llar, és una sessió de neteja de ball amb les últimes cançons de ball o un frustrat “Podeu ajudar-me a netejar ara mateix? Estic esgotat.” Són els petits moments de la vida els que marquen la diferència. No et prenguis la vida massa seriosament, gaudeix de tu mateix i dels teus més propers.

13. Finalment, tot es converteix en una història

No us prenguis la vida massa seriosament perquè tard o d’hora tot el que has viscut es converteix simplement en una història de segona mà explicada i res més. Tots els petits arguments que vau tenir, el projecte que vau fracassar, els pensaments paranoics que teníeu per por del futur, no els recordeu. Finalment, totes les persones recorden són les accions amables que vau fer per ells, els records de tots dos junts i les històries divertides. El teu llegat perdura a través del record de la gent. A mesura que aquesta gent mor, les històries es tornen encara més difuses. No t’obsessionis amb tots els teus fracassos i pors. Ningú recordarà res d’això. En canvi, passa la teva vida fent actes de bondat i bones accions per ajudar les persones. Aquest és el tipus de llegat que es recorda durant anys molt després d’haver deixat la terra.

no et prenguis la vida massa seriosament

Conclusió

No et prenguis la vida massa seriosament. Gaudeix dels petits moments. Celebreu amb els vostres éssers estimats quan esteu tots junts. Tant com puguis. Sigues entusiasmat quan algú que estimes entra per la porta. Balla tant com sigui possible, tot el temps, i fes-ho cursi. Deixa anar tot el que està fora del teu control. Recordeu que la pujada des del fons de la roca és més divertida que el vostre temps a la part superior. Preneu-vos uns moments per fer alguna cosa amable per algú, qualsevol persona, un desconegut, un amic, un familiar. I reflexiona sobre el fet que estàs viu. Aquesta és la teva oportunitat de fer i ser qualsevol cosa que sempre has volgut. Però fes-ho amb un somriure perquè aquesta oportunitat no es dóna a tothom.


#raons #estimar #estar #viu

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

You May Also Like